TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Jak to zrobić w kuchni? autor: Peterson James
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • 9,50 zł
  • 12,50 zł
  • 0,00 zł
  • 9,90 zł
  • 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • 6,90
  • 9,90

Jak to zrobić w kuchni?

Wersja papierowa
Wydawnictwo: Vesper
ISBN: 978-83-7731-272-8
Tłumaczenie: Helińska Ewa
Format: 16.9x22.4
Liczba stron: 432
Oprawa: Twarda
Wydanie: 1, 2017 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
59,90 zł 56,90 zł

„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską”.
– James Peterson

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Kwidzyn akceptuje płatności:

  • płatność elektroniczna eCard (karta płatnicza, ePrzelew)
  • za pobraniem - przy odbiorze przesyłki należność pobiera listonosz lub kurier