Kuchnia wegetariańska Smaki świata
ISBN: 978-83-7773-819-1
Format: 16.5x23.5cm
Liczba stron: 288
Oprawa: Miękka
Wydanie: 2, 2016 r.
Język: polski
Dostępność: dostępny
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
eKsiążka | epub | 1, 2016 r. | 29,90 zł |
eKsiążka | mobi | 1, 2016 r. | 29,90 zł |
eKsiążka | 1, 2016 r. | 29,90 zł |
W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach.
W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata – od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze bardziej egzotyczne dania afrykańskie i orientalne. Południowoamerykańska zupa z awokado lub turecka z soczewicy, grecka sałatka horiatiki, bataty z ananasem po hawajsku… brzmi pysznie, smakuje jeszcze lepiej, a zdobycie produktów i ich przygotowanie nie sprawi żadnej trudności. Dzięki przepisom zawartym w książce, wzbogaconym ciekawostkami opowiadanymi przez autora, dowiesz się jak jeść zdrowo, kolorowo i smacznie.