TWÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
 
ksiazka tytuł: Natura kuchni polskiej autor: Amaro Modest
DOSTAWA WYŁĄCZNIE NA TERYTORIUM POLSKI

FORMY I KOSZTY DOSTAWY
  • 0,00 zł
  • 0,00 zł
  • 9,50 zł
  • 12,50 zł
  • 0,00 zł
  • 9,90 zł
  • 11,00 zł
  • 0,00 zł
  • 6,90
  • 9,90

Natura kuchni polskiej

Wersja papierowa
Autor: Amaro Modest
Wydawnictwo: Zwierciadło
ISBN: 978-83-647-7630-4
Format: 29.5x23.5cm
Liczba stron: 144
Oprawa: Twarda
Wydanie: 1, 2014 r.
Język: polski

Dostępność: dostępny
79,90 zł 75,90 zł

Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro
Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.
Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.
Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.
Wojciech Modest Amaro
mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową
Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L’Avenir”. W Warszawie otworzył
restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin.
Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.
W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell’s Kitchen.

 

Newsletter

Newsletter
Zapisz Wypisz

Płatności

Kanały płatności

Księgarnia Internetowa Kwidzyn akceptuje płatności: